Kako održavati podatkovni kabel

Da li se podatkovni kabel lako ošteti?Kako zaštititi kabel za punjenje da bude izdržljiviji?

1. Prije svega, držite mobilni podatkovni kabel dalje od izvora topline.Kabl za punjenje se lako lomi, u stvari, to je uglavnom zbog činjenice da je preblizu izvora topline, zbog čega koža podatkovnog kabela brže stari, a zatim koža otpada.

ZNCNEW12
ZNCNEW13

2. Budite pažljivi kada izvlačite kabl za prenos podataka.Mnogi ljudi vole da direktno povuku kabl rukama nakon punjenja telefona.Ako se ne može povući, ipak ga moraju jako povući, pa nije ni čudo što se podatkovni kabel lako ošteti.Prilikom izvlačenja kabla rukom držite tvrdu plastičnu glavu kabla za prenos podataka, a zatim je izvucite.Važni su i pravilno držanje i navike za povlačenje.

3. Stavite termoskupljajući ljepilo na sučelje podatkovnog kabela.Uzmite komad termoskupljajućeg ljepila, stavite ga u podatkovni kabel, a zatim upaljačem zagrijte komad termoskupljajućeg ljepila na kraju podatkovnog kabela, tako da se termoskupljajući ljepilo zalijepi za podatkovni kabel za formiranje sloja zaštite.Pazite da se kabl za prenos podataka ne pregreje i ne spali.Sada, kada je termoskupljajući ljepilo blizu podatkovnog kabla, sve će biti u redu.Upotrijebite termoskupljajuću cijev (ljepilo za toplinu skupljanja), dostupno u trgovinama, izrežite 3-4 cm i stavite preko lomljivog spoja.Zatim ga ravnomjerno i polako spalite upaljačem dok se ne počne skupljati i formirati.

ZNCNEW14
ZNCNEW15

4. Ugradite oprugu na interfejs kabla za prenos podataka.Izvadite oprugu unutar hemijske olovke, malo je istegnite, a zatim polako namotajte oprugu na liniju podataka i okrenite je da biste je popravili.

5. Omotajte traku oko interfejsa kabla za prenos podataka.Ova traka nije skoč traka, već traka koja se koristi za omotavanje vodovodne cijevi.Zamotajte traku duž interfejsa podatkovnog kabela nekoliko puta, tako da se podatkovni kabel ne bi tako lako oštetio.

ZNCNEW16

Vrijeme objave: Okt-11-2022